Sůl je potřebná,musí být správně množství .
V malém množství neuškodí.
Anonymní příspěvek
27.12.2010 09:18
v dnešní době je mnoho poravin, které obsahují skryté soli, takže přímo solit se musí velmi opatrně
andelova23
26.12.2010 20:48
Sůl samotná tproblémy nezpůsobí, pokud se nejí po lžičkách. ALe může se podepsat např. na vysokém krevním tlaku.
blesksoft
26.12.2010 20:22
když máte nízký tlak tak solit musíte
Anonymní příspěvek
26.12.2010 01:31
Všeho s mírou a platí to i o soli.
Anonymní příspěvek
25.12.2010 21:01
Solení se jako ostatní ingredience, nic se nemá přehánět.
andelova23
24.12.2010 01:28
Solit, ale málo - v malém množství má sůl dokonce povzbuzující účinky.
Pokud jste zdravá, tak solit , ale s mírou.
Škodlivá je určitě ve velkém množství. Je jí všude v jídlech hodně takže spíš nesolit
Anonymní příspěvek
22.12.2010 11:17
denní dávka soli je v krajíci chleba...já osobně nesolím, používám na dochucování česnek a bylinky, když solám, tak zravou solí z lékárny
Sůl tělo potřebuje, to je jisté, ale nesmíme zapomenout, co jí je už v koupených potravinách, proto nedosolovat jídlo, když vaříme třeba buřtguláš, tam je soli dost a fůra jiných potravin ..
Sůl je potřebná, ale musí být správně množství.
Anonymní příspěvek
21.12.2010 09:56
Sůl je pro organismus potřebná,ale nesmí se to přehánět.Záleží na tom,co jíte,tělo si také řekne samo,když je soli málo,když je jí nadbytek,projeví se to určitými problémy.
Celý život solím málo, jsme tak zvyklí, když si dáme něco v restauraci, zdá se nám to slané až moc ..
Dovolím si citovat:
"Množství chloridu sodného, které lidé přijmou ve formě kuchyňské soli, mnohonásobně překračuje skutečnou spotřebu organismu," uvádí v knize "Základy výživy" M. Swartz Rose. "Soli je ve všech potravinách tolik, že pokud se nejedná o speciální neslanou dietu, je málo pravděpodobné, že by jí v organismu byl nedostatek. Téměř vždy má tělo soli dostatek."
Takže v podstatě všeho s mírou...
sramkovamarie72
16.12.2010 11:35
Sůl je potřebná,ale v menším množství.
Anonymní příspěvek
14.12.2010 15:47
Jako obvykle všeho moc škodí....sůl je pro člověka dobrá, ovšem v rozumných dávkách. Jenže dnes se soli nevyhnete nikde, takže si na to dávat pozor musíme
kianid1357
13.12.2010 22:24
Bojíte se, že když se svého jídelníčku vyškrtnete sůl a omezíte solení pokrmů, bude to mít na tělo negativní účinky? Ano i ne. Máte pravdu v jednom. Tělo určité množství soli ke svému fungování potřebuje. V malém množství má sůl dokonce povzbuzující účinky, na což přišli již antičtí Římané. Ovšem vzhledem k dnešní podobě potravinářského průmyslu, kde je sůl doslova všude (od pečiva přes konzervy až po polotovary a mléčné výrobky), se nemusíte bát, že by váš organismus trpěl jejím nedostatkem. Schválně si udělejte malý průzkum. Příště, až se vydáte do supermarketu, pečlivě si přečtěte etikety všech výrobků, které pravidelně konzumujete. Sůl je skoro všudypřítomná. Proto vás jistě nebude bolet srdce, když pro příště pokrm osolíte jen velmi zlehka a chuť doladíte raději čerstvými nebo sušenými bylinkami.
xzdev100
12.12.2010 15:54
Sůl tělo potřebuje, ale nepřehánějte to.
Má se solit 2 gramy denně. Zkuste si to někdy odvážit. A propos: nezapomeňte na tzv. skryté soli např. ve sladkém pečivu
Ačkoliv tělu stačí pouze čtyři gramy soli, mnoho z nás mu „dopřává“ zhruba tři krát více.
Některé studie dokonce uvádí, že je skutečná potřeba organismu dokonce méně jak dva gramy. Každopádně alarmující je informace o světovém průměru spotřeby soli - na osobu je to 10 gramů denně. Jak je vidět, mnoho z nás si na soli prostě pochutná. Dvě třetiny soli, kterou do sebe dostáváme, je z hotových jídel a z jídel z rychlého občerstvení
Rajce+Jogurt
24.07.2009 14:10
Sůl tělo určitě potřebuje, ale v dnešní době je ve všem co jíme soli až moc. Takže já zastávám ten názor, že dosolovat už moc není potřeba. Myslím, že zlatá střední cesta je to nej - solit rozumně. Kromě toho můžeš používat, zdravější himalájskou krystalickou sůl.