Anonymní příspěvek
13.06.2009 09:28
Dobrý den, koupila jsem si syrovátkový koncentrát Amálka Linea, který též inzerujete na vašich stránkách. Příprava na přebale popsána je, ale postrádám informaci, zda tento nápoj pít před jídlem, nahradit jím jedno jídlo či je to jedno a také jak často ho pít. Předem dík za odpověď. Veronika Danihelková
To je na vás, jak vám to vyhovuje.
mozte ju piť kedykolvek bud rano , naobed alebo večer ..
andelova23
26.12.2010 11:51
Amálku mám a je vynikající, lze ji nahradit místo svačiny, zasytí. Dá se pít kdykoliv.
Anonymní příspěvek
26.12.2010 00:59
Já také piju kdykoli.
konzumujte kdykoliv během dne, pozor na mírně projímavé účinky
Syrovátku si kupuje dcera, pije ji většinou večer, když přijde z práce, líp se po ní chodí na záchod a je vhodná ke zhubnutí ..
Lucka1004
20.12.2010 21:55
Dá se konzumovat kdykoliv.
sramkovamarie72
20.12.2010 14:08
dá se pít kdykoliv a můžete jí přidávat do jídla
kianid1357
17.12.2010 13:55
Dá se použít jako samostatný nápoj, může se přidat do kávy nebo čaje, (je sladká), může se přidávat do těsta třeného, šlehaného, kynutého, slaného či sladkého, do palačinek, do smetanových omáček nebo bílých polévek, (syrovátka se nesráží). Výborným pomocníkem je při vánočním pečení, zlepšuje křupavost, omezuje vysychání, napomáhá zbarvení, zpomaluje žluknutí, zvýrazňuje chuť, má dobrou pěnivost (bez části cukru), dá se použít pro dietetické výrobky.
Anonymní příspěvek
16.12.2010 13:07
Já ji piju místo svačiny, protože nestíhám:-)
Chtel jsem odpovedet,ale uz bylo odpovezeno vycerpavajicim zpusobem. Sam ten recept s ovocem rad vyzkousim.
Zdravě.cz
18.06.2009 11:19
Dobrý den,
Amálka má mnoho možností jak jí užívat. V případě, že jí chcete řešit nějaký problém (např. zažívání) je dobré jí užívat každý den třeba místo dopolední svačiny, pravidelně v přibližně stejnou hodinu, aby užívání dostalo nějaký řád. Syrovátka určitě nenahrazuje jídlo, není to náhrada, ale zdravý doplněk stravy. Do svého jídelníčku ho můžete zařadit i jiným způsobem. Níže najdete různé zajímavé recepty (koktejly s ovocem, palačinky, puding, ...)
Lahodné syrovátkové koktejly z Amálky Bio a Sedmiky:
3-4 polévkové lžíce přirozeně sladké syrovátky (na našem trhu k dostání pod názvem Sedmika nebo v bio kvalitě Amálka)
1/4 l vody.
Na jeden hrníček cca 1/4 litru použijeme 3-4 polévkové lžíce sušeného prášku, který rozmícháme nejprve s trochou vody (stačí rozmíchat lžičkou) a pak dolejeme zbytek vody. Při použití přirozeně sladké syrovátky již nemusíme přislazovat a získáme tak lahodný a osvěžující nápoj bez cukrů a bez sladidel.
Jahodový syrovátkový koktejl:
4 polévkové lžíce bio sušené syrovátky jahodové
1/4 l vody
nebo
3-4 polévkové lžíce přirozeně sladké syrovátky bez cukru a bez sladidel (Amálka bio nebo Sedmika)
čerstvé či mražené jahody
V případě použití jahod použijeme ruční mixér, koktejl tím získá krásnou pěnu a bude nejen báječně chutnat, ale i krásně vypadat.
Náš tip - jahody můžeme namixovat i s Amálkou vanilkovou čímž získáme oblíbenou jahodovovanilkovou kombinaci.
Banánový syrovátkový koktejl:
4 polévkové lžíce bio sušené syrovátky banánové
1/4 l vody
nebo
3-4 polévkové lžíce přirozeně sladké syrovátky bez cukru a bez sladidel (Amálka bio nebo Sedmika)
půl banánu
V případě použití čerstvého banánu použijeme ruční mixér, koktejl tím získá krásnou pěnu a bude nejen báječně chutnat, ale i krásně vypadat.
Náš tip - vyzkoušejte Sedmiku či Amálku namíchat i s jiným ovocem, dobře se hodní například borůvky, maliny, ale třeba i kakao.
Koktejly ze syrovátky Amálka bio a Sedmika jsou přirozeně sladké a proto je nemusíte již nijak doslazovat. Dopřejte sobě i svým blízkým tajemství zdraví a krásy.
Náš tip pro milovníky kávy:
Dáváte si do kávy a do čaje mléko? Nahraďte ho zdravější variantou bio sušenou syrovátkou Amálka.
Vaříme s Amálkou Bio a Sedmikou:
Syrovátkový pudink Amálka:
8 polévkových lžic sušené syrovátky Amálka BIO či Sedmika
1/2 l vody
1 pudinkový prášek
30g cukru
Vše rozmícháme v cca 1/3 vody a vodu pak dolijeme. Vaříme do varu a pak ještě cca 1 minutu.
Krupičná kaše se syrovátkou Amálka:
8 polévkových lžic sušené syrovátky Amálka BIO či Sedmika
1/2 l vody
4 lžíce krupičky
špetku soli
Promícháme, přivádíme k varu a vaříme min. 2 minuty.
Palačinky z Amálky BIO
8 polévkových lžic sušené syrovátky Amálka BIO nebo syrovátky Sedmika
1/2 litru vody
28 dkg polohrubé mouky
2 vejce
trochu soli,
citron.kůra
1/2 sáčku vanilk. cukru
tuk na vymazání pánvičky
Rozmícháme 8 lžic sušené syrovátky Amálky nebo Sedmiky v 1/2l vody (nejprve přidáme jen menší část vody cca 1/3 v které syrovátku rozmícháme a pak přidáme zbytek vody). Vmícháme mouku, sůl, vanilk. cukr, 2 žloutky, citron. kůru a sníh ze 2 bílků. Upečeme palačinky a mažeme marmeládou. Pokud chceme palačinky "na slano" např. se špenátem, nedáváme do těsta vanilk. cukr.
Lívanečky z Amálky BIO
8 polévkových lžic sušené syrovátky Amálka BIO nebo syrovátky Sedmika
1/2 litru vody
30 dkg hladké mouky
1 1/2 dkg droždí
2 žloutky
3 dkg cukru
citron. kůra
trocha soli
tuk na vymazání lívanečníku
Do mísy dáme nejprve sůl, potom mouku a do důlku nakynuté droždí. Přidáme s vodou rozmíchanou syrovátku , do které jsme zamíchali cukr, citron. kůru, trochu soli a žloutky. Těsto necháme vykynout a lijeme naběračkou lívanečky. Mažeme švestkovými nebo borůvkovými povidly a zdobíme zakysanou smetanou.
Amálkou bio či Sedmikou můžeme dále například:
* nastavit vajíčka například při trojobalu, nebo pokud chceme zalít brambory či těstoviny k zapečení.
* Přidávat (po rozmíchání) s vodou do všech vašich oblíbench receptů místo mléka
* Přidávat v šušeném stavu do receptů se sušeným mlékem
* Používat do jakéhokoli vaření, pečení, do kynutých těst apod.
* Zalít naše ranní musli
* Mlsat jen tak na lžičku a vzpomínat s chutí podobnou sunárku na naše dětství
Rozmíchanou přirozeně sladkou syrovátku Amálku bio či Sedmiku, můžeme v kuchyni používat dle libosti místo normálního či sušeného mléka. Docílíme tím, zdravější stravování a méně zdravotních problémů. Vzhledem k tomu, že běžné syrovátky mají hořkoslanou příchuť nedoporučují se přidávat do vaření a pečení, protože bychom museli mnohem více sladit či kořenit abychom pachuť alespoň částečně přehlušili.